Τι Είναι Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Γενικά ορίζεται με όρους απλός, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) είναι μια κατάσταση κατά την οποία το παχύ έντερο δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Ιατρικά, το IBS δεν αναφέρεται ως ασθένεια, μάλλον ως διαταραχή ή πιο συγκεκριμένα ως σύνδρομο.

syndromo-everethistoy-enteroyΗ συγκεκριμένη αιτία αυτής της κατάστασης στην οποία το παχύ έντερο δεν λειτουργεί σωστά δεν είναι ακόμη γνωστή. Μέσω των δοκιμών, οι πάσχοντες από IBS δεν θα παρουσιάσουν ενδείξεις ανωμαλιών ή εντερικών βλαβών και δεδομένου ότι η διάγνωση της IBS γίνεται με κριτήρια που πληρούνται, σε αντίθεση με τα απτά στοιχεία που παρατηρούνται. Και πάλι, γι ‘αυτό δεν υπήρξε οριστικός λόγος για την ακριβή αιτία του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Συμπτώματα: Μεταξύ των κοινών συμπτωμάτων του IBS, περιλαμβάνει πόνο ή δυσφορία (κάτω κοιλιακό άλγος και κράμπες) που συνδέεται με τη μεταβολή της συχνότητας των κινήσεων του εντέρου, ο πόνος ή η ταλαιπωρία ανακουφίζονται με την εμφάνιση μιας εντερικής κίνησης, ο πόνος και η ταλαιπωρία σχετίζονται με τη συνέπεια του σκαμνιού, την τάση κατά τη διάρκεια της εντερικής κίνησης, την αίσθηση επείγουσας ανάγκης στο χρονισμό της κίνησης του εντέρου και την αίσθηση φούσκωμα ή πληρότητα στην κοιλιακή περιοχή.

Εάν υποφέρετε από το ευερέθιστο έντερο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα έντερά σας μπορεί να αντιδράσουν πιο έντονα σε παράγοντες όπως το άγχος και η διατροφή. Για παράδειγμα, ορισμένα τρόφιμα που δεν ενοχλούν την υπόλοιπη οικογένεια ή τους φίλους σας μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά συσπάσεων ή κράμπες μέσα στο σώμα σας.

syndromo-everethistoy-enteroyΤο IBS είναι μια πολύ συχνή διαταραχή. Περίπου 1 στα 5 άτομα πάσχει από κάποιο σύμπτωμα ευερέθιστου εντέρου. Η σοβαρότητα του IBS περιλαμβάνει ένα πολύ ευρύ φάσμα και βαθμό. Στο πιο σοβαρό τέλος του φάσματος, το IBS μπορεί να εξασθενίσει σχεδόν προσωπικά εξαιτίας του πόνου ή / και των συνεχών προσωπικών διακοπών καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μην προσπαθείτε μόνοι σας. Εάν αρχίσετε να υποφέρετε από οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας και να μην επιχειρήσετε οποιαδήποτε αυτοδιάγνωση, διότι με το IBS δεν υπάρχουν ορατές ή δοκιμαστικές ανωμαλίες. ο γιατρός σας θα διαγνώσει αποκλείοντας άλλες πιθανές (και πιο σοβαρές) εντερικές ή γαστρολογικές παθήσεις. Ως εκ τούτου, ο γιατρός σας πιθανότατα θα εκτελέσει μια σειρά από εξετάσεις που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε την ακρίβεια της διάγνωσης.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη διαδικασία διάγνωσης και τι να περιμένετε και εάν διαγνωστεί με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. μιλήστε για τις διάφορες μεθόδους και στρατηγικές αντιμετώπισης αυτής της διαταραχής.

Αφήστε μια απάντηση