5 Βασικά Βήματα Για Να Φροντίσετε Ασθενείς Με Αλτσχάιμερ

Κανείς δεν λέει ότι είναι εύκολο. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που δεν μπορείτε να μάθετε να κάνετε.

Για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία να είστε καλός φροντιστής για τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις βασικές συμβουλές παρακάτω:

1. Βεβαιωθείτε Ότι Είστε Υγιείς

Ναι, η υγεία και η ευημερία σας είναι επίσης σημαντικές. Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να σιγουρευτείτε ότι είστε σωματικά και ψυχικά υγιείς. Η άσκηση και αρκετή ξεκούραση θα βοηθήσει πολύ.

Επίσης, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με μια ομάδα υποστήριξης του Alzheimer. Μπορείτε να το βρείτε οπουδήποτε στην περιοχή σας ή ακόμα και στο διαδίκτυο. Ενώστε τους για να ακούσετε τις εμπειρίες των άλλων και να μοιραστείτε τη δική σας.

2. Μάθετε να κάνετε μπάνιο στον ασθενή σας

Η κολύμβηση είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνει ο φροντιστής. Ο ασθενής μπορεί να ντρέπεται ή να νιώθει άβολα με αυτό. Ωστόσο, η βοήθειά σας είναι απαραίτητη.

Έτσι, για να κάνετε τον ασθενή χαλαρό, προετοιμάστε τα πάντα εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή κολύμβησης είναι ευχάριστη και ότι το νερό δεν είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό.

Μην βιάζεστε ή κάνετε τίποτα που κάνει την εμπειρία κολύμβησης τρομακτική.

3. Δώστε προσοχή στην οδοντιατρική υγιεινή του ασθενούς σας

Το πινέλο των δοντιών είναι μια βασική δεξιότητα που πολλοί ασθενείς με Alzheimer ξεχνούν. Γι ‘αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να κάνουν με επιτυχία.

Και, ζητώντας βοήθεια μπορεί να είναι πολύ υποτιμητική για κάποιον που αγωνίζεται με την ασθένεια με όλα όσα έχουν. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να προσφέρετε βοήθεια απλά δίνοντας στον ασθενή σας εύκολες οδηγίες. Βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι τόσο απλά που μπορούν να ακολουθήσουν. Τους κάνει να αισθάνονται σαν να είναι ακόμα υπεύθυνοι.

4. Προηγμένος σχεδιασμός

Είναι απαραίτητο να κάνετε πριν ο ασθενής γίνει πολύ συγκεχυμένος και η άνοια το έχει θέσει.

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει ιατρική περίθαλψη, υποστήριξη και φροντίδα, διαθήκες και ζητήματα περιουσίας, συνθήκες διαβίωσης και δυνατότητα σίτισης σωλήνων. Αυτό διασφαλίζει ότι οι προτιμήσεις του ασθενούς μπορούν να ακολουθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

5. Επιλογή μιας καλής διευκόλυνσης

Θα υπάρξει χρόνος όταν ο ασθενής δεν μπορεί πλέον να φροντιστεί στο σπίτι για πολλούς ειδικούς λόγους.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν ψάχνετε για μια μονάδα φροντίδας είναι ότι πρόκειται για το άτομο που πάσχει από νόσο Alzheimer. Δεν πρόκειται για την οικογένεια, είναι απλά μόνο για το καλύτερο για τον ασθενή!

Ωστόσο, να θυμάστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Απλά προσπαθήστε να δώσετε το καλύτερο. Η αγάπη σας για τον ασθενή θα είναι μεγάλη βοήθεια, καθώς και η τεράστια υπομονή σας. Μην εγκαταλείπετε. Μπορείς να το κάνεις.

Αφήστε μια απάντηση