Ηλεκτρικός Ανελκυστήρας Αναπηρικής Καρέκλας Για Το Αυτοκίνητο

anapirikh-karekla-autokinitoΌταν κάποιος είναι υποβιβασμένος σε μια αναπηρική καρέκλα, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά όταν το άτομο χρειάζεται να οδηγήσει σε όχημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το άτομο δεν μπορεί να εισέλθει ή να βγει εύκολα.

Το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να προσπαθήσει να ανυψώσει το άτομο με αναπηρία από την αναπηρική καρέκλα στο αυτοκίνητο. Αυτό όμως μπορεί να διαρκέσει πολύ και μπορεί πραγματικά να είναι αρκετά φορολόγηση στους μυς. Εξαιρετικό είναι ότι υπάρχουν μηχανές που μπορούν να διευκολύνουν την όλη διαδικασία – όπως ηλεκτρικά αναβατήρες αναπηρικών αμαξιδίων.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο τύποι ανελκυστήρων αναπηρικών αμαξιδίων.

Το πρώτο τροφοδοτείται από υδραυλικό σύστημα ενώ το άλλο τροφοδοτείται από ηλεκτρισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τον ηλεκτρικό τύπο επειδή αυτό μπορεί να συνδεθεί με την μπαταρία του οχήματος. Κάνοντας αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει μερικά δολάρια. Ο τύπος του υδραυλικού συστήματος χρειάζεται κάποιο ρευστό, το οποίο πρέπει να τοποθετείται περιοδικά για να παραμείνει σε λειτουργία.

Αυτά τα διαφορετικά είδη ανελκυστήρων μπορούν να βρεθούν στα κοντινά καταστήματα. Εκεί θα βρείτε και άλλα μοντέλα όπως ο εκτεταμένος ανελκυστήρας, ο οποίος είναι ίσως ο πιο βολικός για χρήση. Το άτομο χρειάζεται μόνο να πιέσει ένα κουμπί και voila, μπορείτε ήδη να σηκώσετε την αναπηρική καρέκλα μέσα στο αυτοκίνητο.

anapirikh-karekla-autokinitoΗ ίδια διαδικασία γίνεται κατά την έξοδο από το όχημα.

Υπάρχουν επίσης παραλλαγές στον τύπο των εξόδων που χρησιμοποιούνται στον ηλεκτρικό ανελκυστήρα. Ορισμένοι ηλεκτρικοί ανελκυστήρες επιτρέπουν στους ανθρώπους να εισέρχονται και να εξέρχονται από τον ανελκυστήρα από την ίδια κατεύθυνση, ενώ άλλοι έχουν διαφορετικές εισόδους, συνήθως στο κέντρο, και εξόδους, οι οποίες συχνά τοποθετούνται στα πλάγια. Οι εξόδους και οι εισόδους που θα χρησιμοποιηθούν φυσικά θα εξαρτηθούν από το είδος της αναπηρικής πολυθρόνας που έχει το άτομο.

Το κόστος ενός ηλεκτρικού ή υδραυλικού ανελκυστήρα αναπηρικής πολυθρόνας μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Το φθηνότερο είναι λίγο πάνω από 10.000 δολάρια. Επιπλέον, η αγορά αυτών των συσκευών δεν καλύπτεται από την Medicare ή από ασφαλιστική εταιρεία. Μπορεί κανείς να πάρει μια έκπτωση απευθείας από τον κατασκευαστή του φορτηγού. Απλά ρωτήστε τον τοπικό αντιπρόσωπο αυτοκινήτων.

Θυμηθείτε όμως ότι η αγορά ηλεκτρικών ανελκυστήρων αναπηρικής πολυθρόνας δεν είναι τόσο εύκολη όσο η αγορά του μοντέλου που διατίθεται στο κατάστημα. Πραγματικά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο θα ταιριάζει στο όχημά σας. Γι ‘αυτό, συνιστάται να φέρετε έναν τεχνικό για να κάνετε τις μετρήσεις. Ο πελάτης μπορεί να φέρει τις μετρήσεις στο κατάστημα και να έχει εγκαταστήσει το ανελκυστήρα αναπηρικής πολυθρόνας εάν ταιριάζει. Να είστε έτοιμοι να περιμένετε για τη σειρά σας, καθώς η εγκατάσταση μπορεί να πάρει μια μέρα ή δύο ειδικά εάν υπάρχουν πολλοί πελάτες που έχουν επίσης τα αυτοκίνητά τους εγκατεστημένα με αυτό. Ως πρόσθετη προφύλαξη και για να μειώσετε την πιθανή ταλαιπωρία, ελέγξτε αν οι ανελκυστήρες λειτουργούν σωστά πριν φύγετε από το κατάστημα.

Αφήστε μια απάντηση