Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου Μπορεί Επηρεάσει Τη Ζωή Σας

Σπαστική παχέος εντέρου, σπαστική κολίτιδα, νευρικό στομάχι, κολίτιδα του βλεννογόνου ή ακόμα και ευερέθιστο κόλον, ανεξάρτητα από το τι το ονομάζετε Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, γνωστό και ως IBS, μπορεί να είναι μια εξασθενητική και επιβλαβής διαταραχή στον τρόπο ζωής.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στην όνειρο σας, όλα είναι τέλεια … το φαγητό, το κρασί, ο φωτισμός, η μουσική και ναι, ακόμη και η εταιρεία … και στη συνέχεια χωρίς προειδοποίηση το στομάχι σας αρχίζει να υποφέρει από κράμπες και κάνετε μια τρελή εξόρμηση το πλησιέστερο μπάνιο, προσευχόμενος ότι θα φτάσετε πριν την σχεδόν ανεξέλεγκτη διάρροια χτυπήσει.

sindromo-everethistou-enterouΝαι, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου σίγουρα μπορεί να επηρεάσει απίστευτα τη ζωή σας.

Ορισμένη ως λειτουργική διαταραχή της γαστρεντερικής οδού, το IBS θεωρείται ότι πλήττει περίπου το 15-20% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χαρακτηρίζεται από υποτροπιάζοντα κοιλιακό άλγος και δυσφορία που συνοδεύεται από αλλαγές στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου, όπως χαλαρά ή συχνότερα κόπρανα, διάρροια, δυσκοιλιότητα ή συχνά συνδυασμός και των δύο, που συνήθως εμφανίζονται σε μήνες ή χρόνια, το IBS παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες με γυναίκες σχεδόν το 70% αυτών που διαγνώστηκαν μετη διαταραχή.

Οι γαστρεντερολόγοι, ιατροί που ειδικεύονται στην ιατρική θεραπεία των διαταραχών του στομάχου και των εντέρων, διαχειρίζονται συνήθως τη φροντίδα των πασχόντων από IBS και η IBS είναι η πιο συνηθισμένη ασθένεια που διαγνώστηκε από αυτήν την ομάδα ιατρών.

sindromo-everethistou-enterouΚαι αν αυτό δεν ήταν αρκετά εντυπωσιακό, το IBS είναι επίσης μια από τις πιο συχνές διαταραχές που αντιμετωπίζουν οι γιατροί πρωτοβάθμιας φροντίδας σήμερα.

Το IBS πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα μιας διαταραχής στην επικοινωνία μεταξύ του γαστρεντερικού σωλήνα, του εγκεφάλου και του αυτόνομου νευρικού συστήματος, συγκεκριμένα του τμήματος του νευρικού συστήματος που μεταβάλλει τη ρύθμιση της κινητικότητας του εντέρου (κινητική λειτουργία) ή της αισθητηριακής λειτουργίας.

Ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη αιτία, οι ασθενείς που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου δεν χρειάζεται να έχουν ακόμη μια καυτή ημερομηνία καταστρέφονται από τα συμπτώματα αυτής της διαταραχής. Υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το IBS, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την τέλεια ημερομηνία δείπνου!

Αφήστε μια απάντηση