Φροντίστε για την Καλή Λειτουργία Των Νεφρών

Keep Kidney CleanΗ μαζική αντίληψη για τη λειτουργία του Νεφρού δεν είναι απολύτως αποδεκτή. μάλλον είναι λίγο συγκεχυμένη. Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι ο νεφρός απλά δουλεύει ως κόσκινο για το διαχωρισμό των αποβλήτων και για τη σωστή λειτουργία ενός σώματος. Και ελέγχει μόνο την άσκηση περίσσειας νερού και αποβλήτων από το σώμα. Αλλά είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό έργο ενός Νεφρού.

Εκτός από την εν λόγω λειτουργία, εκτελεί επίσης τα εξής:

1. Η βιταμίνη D που παίζει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση των οστών μας παράγεται από τον νεφρό.

2. Παράγει επίσης ορμόνη ερυθροποιητίνης που βοηθά στον σχηματισμό αίματος.

3. Το νεφρό παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται Renin η οποία ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση στο σώμα.

4. Τα νεφρά επίσης βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ νερού και αλάτων σε ένα σώμα.

5. Τα υπολείμματα των φαρμάκων που καταναλώνονται από εμάς απορρίπτονται επίσης από το σώμα μέσω των νεφρών.

Από τα προαναφερθέντα γεγονότα διαπιστώνεται ότι ο νεφρός είναι ένα από τα ζωτικά όργανα του σώματος και βοηθά στη σωστή ευεξία του σώματος με την εκτέλεση των πολλαπλών λειτουργιών του σε σωστή αρμονία.

Ένα τέτοιο σημαντικό όργανο που εκτελεί τόσες πολλές ζωτικές λειτουργίες απαιτεί την κατάλληλη φροντίδα. διαφορετικά το σύνολο ή οποιαδήποτε από τις παραπάνω λειτουργίες μπορεί να διαταραχθεί προκαλώντας σοβαρές ασθένειες και μπορεί να είναι και θανατηφόρο.

Δυστυχώς, εκτός από τις ανεπτυγμένες πόλεις και κωμοπόλεις, οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν σε προάστια και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία σε περίπτωση ανάγκης.

Κυρίως λόγω των ακόλουθων λόγων: 

1. Η θεραπεία γενικά συνεπάγεται τεράστιες δαπάνες τις οποίες δεν μπορεί να πληρώσει ο κοινός λαός.
2. Ανεπάρκεια του Νεφρολόγου στα αγροτικά και προάστια για την καταπολέμηση των ανερχόμενων περιπτώσεων των παθήσεων των νεφρών.

3. Η συνδυασμένη επίδραση όλων των προαναφερθέντων λόγων, σε συνδυασμό με την άγνοια και την αμέλεια του προσβεβλημένου ατόμου, τον ωθεί να κρατήσει την πάθηση καταπιεσμένη ή λιγότερο φροντισμένη για μια σημαντική περίοδο και τελικά καθιστά την ασθένεια ανίατη.

Υπάρχουν κυρίως δύο τύποι νεφρικής ανεπάρκειας.

α) Ξαφνική ή Οξεία νεφρική ανεπάρκεια η οποία γενικά αναρρώνει μετά από κάποια θεραπεία.

β) Χρόνια αποτυχία που εμφανίζεται σε μια χρονική περίοδο εξαιτίας μίας ή περισσοτέρων σχετιζόμενων ασθενειών που δεν έχουν ληφθεί σωστά φροντίδα και ως εκ τούτου έχει αφήσει την εντύπωση να κάνει την νεκρή νεκρή.

Τα κοινά αίτια της ανεπάρκειας των νεφρών απαριθμούνται ως εξής:

1. Η ελονοσία, μια κοινή ασθένεια που εξαπλώνεται με τσιμπήματα κουνουπιών, επηρεάζει τη λειτουργία των νεφρών.

2. Οποιοδήποτε είδος λοίμωξης.

3. Ασθένεια που σχετίζεται με την δυσεντερία

4. Και η πέτρα στο νεφρό οδηγεί επίσης στην αποτυχία του.

Keep Kidney CleanΘεραπεία:

Η ξαφνική ή οξεία νεφρική ανεπάρκεια μπορεί μερικές φορές να θεραπευθεί με σωστή θεραπεία. Αλλά η χρόνια αποτυχία σπάνια ανταποκρίνεται στη συνήθη θεραπεία και σε πολλές περιπτώσεις απαιτεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της πάθησης. Ανάλογα με τον βαθμό της βλάβης, καθορίζεται η πορεία της θεραπείας ή η χειρουργική επέμβαση. Στην αποτυχία των νεφρών, παρέχεται κοινή θεραπεία μέσω αιμοκάθαρσης για να επιτύχει ανακούφιση από τον ασθενή.

Η απομάκρυνση ενός νεφρού μερικές φορές θεραπεύει τον ασθενή και μπορεί να οδηγήσει μια κανονική ζωή με την υπόλοιπη. Ωστόσο, σε περίπτωση πλήρους βλάβης και των δύο νεφρών, μπορεί να μην υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση εκτός από τη μεταμόσχευση νεφρών η οποία απαιτεί την καλύτερη ιατρική περίθαλψη και την εκροή τεράστιων χρημάτων που μερικές φορές παραμένει πέρα ​​από το κοινό κοινό.

Η προφύλαξη είναι καλύτερη από την Πρόληψη: 

Δύο κύριοι παράγοντες που μπορεί να αποδοθούν στην αποτυχία των νεφρών είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης. Αυτές οι δύο ασθένειες πρέπει να παραμείνουν υπό έλεγχο έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης των νεφρών. Η χορτοφαγική διατροφή δεν υποκαθιστά τη μείωση της απειλής ασθενειών. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι θα πρέπει να ζουν κυρίως με λαχανικά και οι μη χορτοφάγοι θα πρέπει αργά να στραφούν σε λαχανικά. Η πρωτεΐνη, ιδιαίτερα η ζωική πρωτεΐνη, είναι υπεύθυνη για τη συσσώρευση ασβεστίου, ουρικού οξέος και οξαλικών στα ούρα. Αυτά, με τη σειρά τους, αυξάνουν τις πιθανότητες σχηματισμού πέτρων στον Νεφρό.

Έτσι, η μη χορτοφαγική διατροφή θα πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η συνειδητοποίηση σχετικά με τους παράγοντες που προκαλούν την ασθένεια βοηθά στη διατήρηση της. Εάν κάποια από τις ασθένειες που είναι υπεύθυνες για την ασθένεια του Νεφρού όπως συζητείται αλλού διαγνωστεί, θα πρέπει να λαμβάνεται αμέσως και αποτελεσματικά η κατάλληλη φροντίδα έτσι ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από τα νεφρά. Εκτός αυτού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να αποφεύγεται η συχνή κατανάλωση του φονέα πόνου και μερικές φορές χωρίς να αναφέρεται σε ιατρό, καθώς έχει επικίνδυνη παρενέργεια που προκαλεί νεφρική και νεφρική ανεπάρκεια.

Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά επίσης στην πρόληψη της νόσου. Η απαίτηση ύδατος στο σώμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δομή του ενδιαφερόμενου προσώπου καθώς και από τη φύση του επαγγέλματός του. Επιπλέον, οι άνθρωποι που ζουν στην τροπική περιοχή χρειάζονται περισσότερο νερό για να διατηρήσουν την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ομοίως, τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε ασβέστιο θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται προκειμένου να διατηρηθεί ένας υγιής νεφρός.

Όλα αυτά τα γεγονότα, εάν ληφθούν δεόντως υπόψη και εφαρμόζονται με το σωστό πνεύμα, θα μπορούσαν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό στην ασθένεια.

Αφήστε μια απάντηση