Όταν Η Φροντίδα Στο Σπίτι Δεν Είναι Αρκετή

patients with alchheimerΕίναι γενικά αποδεκτό ότι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να κάνει ο φροντιστής είναι να αποφασίσει πότε είναι τελικά η ώρα να επιλέξετε μια μακρόχρονη μονάδα φροντίδας για έναν αγαπημένο. Η αποδοχή ότι το σπίτι δεν είναι πλέον αρκετό είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν φροντιστή και όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όχι μόνο οι οικογένειες πρέπει να χειριστούν τη θλίψη, την καρδιά και την ενοχή της τοποθέτησης, αλλά πρέπει επίσης να αποφασίσουν ποιος τύπος φροντίδας θα είναι ο πλέον κατάλληλος για έναν αγαπημένο – καθώς και πώς να διαχειριστεί τα οικογενειακά οικονομικά. Αυτή η περίοδος είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο αγχωτικά για οποιαδήποτε οικογένεια, ειδικά για τον φροντιστή.

Για τον φροντιστή η πικρή θλίψη του διαχωρισμού και η παρατεταμένη ενοχή για την επιλογή συνεχίζεται καθ ‘όλη αυτή την περίοδο. Το στέλεχος του φροντιστή μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολο από τον ασθενή που καλεί να επιστρέψει στο σπίτι ή ζητά από το προσωπικό να καλέσει τον φροντιστή στο σπίτι. Η ενοχή των φροντιστών μπορεί να είναι καταστροφική. Σαν φίλους, την οικογένεια και την κοινότητα μπορούμε να βοηθήσουμε τον acaregiver αυτή τη στιγμή. Τηλεφωνήστε στον φροντιστή συχνά, ή καλύτερα ακόμα να πέσει για μια επίσκεψη. Ακούστε τις ανησυχίες του φροντιστή και προσφέρετε την υποστήριξή σας.

Η φροντίδα μπορεί να είναι ένα πολύ μοναχικό παιχνίδι.

Ένας φροντιστής που βρισκόταν για λίγο έξω από τον “κοινωνικό κύκλο” θα καλωσορίσει μια πρόσκληση για μεσημεριανό γεύμα ή άλλη ευχάριστη εκδρομή.

patients with alchheimerΜην ξεχνάτε το άτομο στη μονάδα φροντίδας.

Επίσκεψη συχνά, πάρτε παλιές φωτογραφίες για να χαλαρώσετε ευχάριστες αναμνήσεις και να τονωθεί η συνομιλία. Η γνώση ότι οι φίλοι και η οικογένεια συνεχίζουν να επισκέπτονται είναι μια μεγάλη άνεση στο φροντιστή. Συχνά ακούμε από τους φροντιστές που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.

Η Connie Metsger, διευθύντρια της Κατοικίας της Sun City για τη φροντίδα του Alzheimer, προσφέρει καλές συμβουλές:

“Αγαπητή Connie: Ο σύζυγός μου έχει μετακομίσει πρόσφατα σε μια Υποβοηθούμενη Διευκόλυνση Διαβίωσης (Living Assisted Living Facility) .Έχει περάσει χρόνια νόσος Αλτσχάιμερ και έχει φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν θα μπορούσα πλέον να διαχειριστώ τη φροντίδα του στο σπίτι. δεν μπορώ να βγάλω την εικόνα των λυπημένων ματιών του από το μυαλό μου Η σκέψη ότι ποτέ δεν θα μοιραζόμαστε ξανά το ίδιο σπίτι συχνά με φέρνει σε δάκρυα Οι φίλοι μου λένε ότι έκανα τη σωστή επιλογή και ξέρω ότι είναι σωστές προσπαθούσα να επιστρέψω στις παλιές μου δραστηριότητες, αλλά νιώθω τόσο σκληρός … Πώς μπορώ να απολαύσω τον εαυτό μου όταν ο Bob είναι τόσο δυσαρεστημένος Καταλήγω να ξοδεύω τις περισσότερες μέρες στη μονάδα Είναι η υπόλοιπη ζωή μου να είναι έτσι;”

Η δύσκολη λήψη της απόφασης

Η λήψη απόφασης για την τοποθέτηση ενός αγαπημένου προσώπου υπό τη φροντίδα είναι πιθανώς μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που μπορεί να ζητηθεί ποτέ ένας φροντιστής. Μόλις ληφθεί η απόφαση, είναι επίσης πολύ συνηθισμένο να αναρωτιέστε εάν κάνατε το σωστό. Η μετάβαση σε μια ομάδα υποστήριξης φροντιστών και η ακρόαση από άλλους μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορούν να μοιραστούν συμβουλές σχετικά με το πώς χειρίστηκαν τις περιόδους προσαρμογής των φροντιστών τους.

Οι δοκιμές της προσαρμογής του φροντιστή δεν αντιλαμβάνονται εύκολα όσοι δεν έχουν βιώσει παρόμοιες δυσκολίες. Τα παιδιά και άλλα μέλη της οικογένειας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την παροχή συμβουλών. Πρόκειται για ψυχολογικά τραυματικά γεγονότα και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όσο πιο ώριμα και λογικά είναι δυνατόν ».

Η τοποθέτηση του αγαπημένου σας ατόμου σε μια μονάδα φροντίδας είναι αρκετά δύσκολη. Προσπαθώντας να βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν για τη φροντίδα τους μπορεί να καταστήσει μια δύσκολη κατάσταση αφόρητη. Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά. Μιλήστε στον μακροπρόθεσμο ασφαλιστή του παρόχου σας για να δείτε εάν η κάλυψη είναι κατάλληλη για εσάς και την οικογένειά σας.

Αφήστε μια απάντηση