Πόσο Ασφαλές Είναι Το Νερό Της Βρύσης Μας;

asfales-nero-vrisisΤο νερό της ύδρευσης της κάθε πόλης είναι ασφαλές να το πίνετε;

Τα πάντα που ξεπλένουμε την υποδοχή, καθώς και τα σημεία που διασχίζουν το έδαφος ή πέφτουν από τον ουρανό, καταλήγουν στην παροχή νερού μας. Αυτό περιλαμβάνει ανθρώπινα απόβλητα, απορρυπαντικά και ακόμη και ορμόνες από γυναίκες στο χάπι.

Άλλοι μολυντές περιλαμβάνουν τα φυτοφάρμακα, το μόλυβδο, τα νιτρικά και το σίδηρο. Η Επιθεώρηση Πόσιμου Νερού (DWI) είναι οργανισμός που ελέγχεται από την κυβέρνηση και παρακολουθεί και ελέγχει το νερό.

Οι εταιρείες πρέπει να πληρούν αυστηρά κριτήρια ασφαλείας. Ωστόσο, το νερό εξακολουθεί να περιέχει μερικά μέταλλα και χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία μας. Μελέτες έχουν δείξει ότι το χλώριο, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού και την απομάκρυνση των βακτηρίων, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ορθού και της ουροδόχου κύστης.

Η κυβέρνηση έχει εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με αυτό, και η έρευνα έχει δείξει μια σύνδεση μεταξύ του αλουμινίου στο νερό και του Αλτσχάιμερ. Όλα τα νερά της βρύσης υποβάλλονται σε βαριά επεξεργασία, διεξάγοντας αρκετές διαδικασίες ώστε να καταστεί κατάλληλο για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Μέχρι το 2003, η DWI ανακοίνωσε ότι το 99,87% όλων των δοκιμασθέντων υδάτων βρύσης πληρούσε τα πρότυπα της.

asfales-nero-vrisisΝερό βρύσης

Αρωματικό με φρούτα νερό; Εμφιαλωμένο νερό; ποιο είναι καλύτερο?

Το νερό της βρύσης ποικίλλει ανάλογα με τη γεύση και την περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, ανάλογα με το πού προέρχεται. Σύμφωνα με το DWI, τα δύο τρίτα του βρετανικού πόσιμου νερού προέρχονται από επιφανειακά ύδατα, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών, λιμνών και ποταμών. Τα υπόλοιπα προέρχονται από βρόχινα νερά που διασχίζουν πορώδη πετρώματα και στη συνέχεια ξεφυτρώνουν.

Ορισμένες περιοχές έχουν σκληρό νερό, το οποίο είναι γεμάτο από ενώσεις μαγνησίου και ασβεστίου, ενώ άλλες έχουν μαλακό νερό, το οποίο είναι απαλλαγμένο από αυτά.

Το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει ίχνη μιας ποικιλίας ορυκτών από αλουμίνιο σε σίδηρο, πράγμα που σημαίνει ότι η γεύση ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή αυτής της χώρας. Εάν είστε ευαίσθητοι στη γεύση του H2O ή θέλετε να το φιλτράρετε, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα φίλτρο κανάτας (περίπου  15 ευρώ). Ή βρύση φίλτρου νερού στο πλάι του νεροχύτη της κουζίνας σας. Αναμείνατε μια αρχική δαπάνη ύψους περίπου 500- 700 ευρώ, με τα ανταλλακτικά να σας καθορίζουν περίπου 100 ευρώ το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση